2014. július 31., csütörtök

Churros

Hát nem kicsit macerás ez a fánk, de szerintem minden a forró konyhában töltött percet megér. Természetesen miután a Párocskám lekvárral elfogyasztotta az utolsó darabot és megkérdezte, hogy holnap is csinálok-e ilyet. A válaszom az volt: Lesheted...
Azért hetente egyszer talán belefér....

Hozzávalók:
250 ml víz
100g margarin vagy vaj
150 g liszt
3 tojás
vanília aroma
csipet só
sok olaj
rengeteg türelem

 Egy lábasban feltesszük a vizet, vajat és a csipet sót. Összeforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és fakanállal összedolgozzuk, úgy hogy a lábas faláról leváljon a tészta. Levesszük a tűzről. Kicsit hűlni hagyjuk, és egyenként hozzáadjuk a felütött és felvert tojásokat és a vanília aromát. Alaposan kidolgozzuk a tésztát. Ezután egy serpenyőbe olajat hevítünk. A tésztát habnyomózsákba töltjük és a forró olajba kicsi darabokat nyomunk belőle. A kicsi fánkok minden oldalát megsütjük folyamatos forgatás mellett, majd papírtörlőre szedjük. Vaníliás porcukorba  forgatva vagy lekvárral, csokiöntettel tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése