![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQzvlVAn9Btt9CS3T0WedwaJlAsdhtZd7Sh8lWqRK14psYCZb5N2E5Z17xp0rMm_2J-UTpSsSkAW3YM2uVheNslO9DB3Jwj4USspSco7ozSzmqomNCedZD5I4TnOqkBb6sG8yuLlNqGwY1/s1600/20140309_160840.jpg)
500 g csiperke
3-4 tojás
liszt
burgonyapehely
só
olaj
Korábban már azt hiszem írtam, hogy nem is olyan régen még vegetáriánus voltam. Nagyon sokan próbáltak lebeszélni, főleg az Anyukám aggódott, hogy elég fehérjét eszek-e. Anyai aggódás elhárítása érdekében kigoogleztam a gombát és megmutattam neki, hogy a fehérje tartalma miatt ideális a húspótlására, és még számos vitamint is tartalmazz a gomba. Például a csiperkébe a következők találhatók: B és D vitamin, magnézium, folsav, C vitamin, vas, cink, réz stb... Szóval bebizonyítottam Neki, hogy az általa preferált húshoz képest a gomba sokkal tökéletesebb :-)
Ez valójában egy rántott gomba, azonban a zsemlemorzsa helyett burgonyapehelybe forgatjuk. A sütésnél kicsit jobban kell rá figyelni, mert könnyebben megég. Legalább is nekem sikerült egy kicsit megégetni némelyiket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése