2014. július 8., kedd

Gomba burgonyabundában

Hozzávalók:
500 g csiperke
3-4 tojás
liszt
burgonyapehely

olaj

Korábban már azt hiszem írtam, hogy nem is olyan régen még vegetáriánus voltam. Nagyon sokan próbáltak lebeszélni, főleg az Anyukám aggódott, hogy elég fehérjét eszek-e. Anyai aggódás elhárítása érdekében kigoogleztam a gombát és megmutattam neki, hogy a fehérje tartalma miatt ideális a húspótlására, és még számos vitamint is tartalmazz a gomba. Például a csiperkébe a következők találhatók: B és D vitamin, magnézium, folsav, C vitamin, vas, cink, réz stb... Szóval bebizonyítottam Neki, hogy az általa preferált húshoz képest a gomba sokkal tökéletesebb :-) 
Ez valójában egy rántott gomba, azonban a zsemlemorzsa helyett burgonyapehelybe forgatjuk. A sütésnél kicsit jobban kell rá figyelni, mert könnyebben megég. Legalább is nekem sikerült egy kicsit megégetni némelyiket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése