![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuaRE8ZfI8vTp5hcUuocNun70OMkwsVu9m2D81IxW5dHlw20IogMJVcctVeOH6QkgERr7Sqw94tV6BKIGb3ZQJCsIKkqxFTAku6eB5iieLZV0aBuz5m-DuhHBiaQudbHzRHeah3vZDILb-/s1600/20140724_154616.jpg)
600 g burgonya
1 nagy fej hagyma
só, bors
olaj
A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, és sós vízben
feltesszük főni. Miközben fő a burgonya, egy nagyobb serpenyőbe olajat öntünk
és a kockára vágott hagymát hozzáadva kicsi lángon pároljuk. Vigyázzunk, hogy párolódjon és ne égjen a hagymánk. A
megpárolódott hagymához adjuk a megfőtt és leszűrt burgonyát. Sóval, őrölt
fekete borssal fűszerezzük, majd alaposan áttörjük krumplinyomóval, még párszor
fakanállal átforgatjuk, majd levesszük a tűzről. Magában is igazán finom, de
köretként is megállja a helyét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése