![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-QbohcvjHY69KtWFQspVno0qrL6k76j7WLHbtgZN6hSu2GSLJDgW_Au_DVfOT4kwhdAYcLdr5HTd2xrf8QBxt0AXt_eDtEvCeDN60ni2-xipG8hGoSVIEvVE7Psv4bkUxmtEpv3tsCT5V/s1600/20140309_160908.jpg)
250g burgonyapehely
2 db tojás
liszt
só
szerecsendió
olaj
Egy tálba öntjük a burgonyapelyhet. Annyi forró vízzel öntjük fel, hogy szinte azonnal fel is szívja, ne tocsogjon a víztől, inkább kicsit szárazabb legyen mint vizes. Hozzáadjuk a sót, őrölt szerecsendiót. Beleütjük a tojást és annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható állagot kapjunk. Kicsit pihentetjük, majd golyóbisokat formázzunk és bő forró olajba kisütjük.
Egy átdolgozott nap után, amikor "Urunk és parancsolónk" ételt követel megváltás ez a gyors köret. Nem kell krumplit pucolnunk és még panírozáshoz is használhatjuk a burgonyapelyhet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése