2014. július 4., péntek

Sajtos virslis "ujjak"


Szeretem az egyszerű, de mutatós ételeket. Ezt a receptet szinte minden szilveszterkor vagy húsvétkor elkészítem. Bezsebelem a dicséretet és közben mosolygók a " bajszom alatt", hogy valójában milyen egyszerű is ez a recept.

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
500g virsli (ne spóroljunk ezen, jó minőségűt vegyünk)
1 tojás
200 g reszelt sajt (ha lehet füstölt legyen)


A kiolvasztott leveles tésztát, akkora darabokra vágjuk, hogy a virslit be tudjuk csomagolni. Egy kiolajozott jénai vagy kerámia tálba helyezzük a becsomagolt virsliket. A tésztaillesztések alulra kerüljenek. Amikor kész vagyunk, a tészták tetejét felvert tojással alaposan megkenjük. Reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, míg a megolvadt sajt nem pirul meg a tetején és a tészta át nem sül. Kicsit hagyjuk hűlni és a sütőtáljában tálalhatjuk. Ketchupot, mustárt, majonézt vagy akár tormát is adhatunk hozzá.
Ha kicsit több időnk van akkor a tésztát megkenhetjük ketchuppel, mustárral a csomagolás előtt, vagy baconbe is tekerhetjük a virslit.
Ez az egyik nagy kedvencünk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése