2014. július 10., csütörtök

Mini fasírt paradicsomszószban


A múltkor egy filmben láttam, hogy a családfő a gyerkőcöknek spagettis paradicsomos húsgombócot csinált. Természetesen szinte minden mirelit vagy félkész volt. Ennek ellenére guszta látvány volt, így kedvet kaptunk hozzá.

Hozzávalók:
500g darált hús (én csirkéből csináltam)
2 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
500g paradicsompüré
só, fahéj, szerecsendió, oregánó
petrezselyem, chili pehely
cukor
olaj
A tálaláshoz tészta

Egy tálba tesszük a darált húst, 1 fej aprított hagymát, 4 kisebb gerezd fokhagymát reszelve, chili pelyhet, fahéjjal, szerecsendióval, oregánóval és aprított petrezselyemmel fűszerezzük. Alaposan összekeverjük, majd vizes kézzel kicsi gombócokat formázunk és olajban kisütjük.
Egy mély serpenyőben olajat hevítünk, ebbe tesszük a felaprított hagymát és a 2 gerezd reszelt fokhagymát, megpíritjuk. 1 ek cukrot szórunk rá, kicsit karamellizáljuk majd a paradicsomszószt ráöntjük és sóval és oregánóval fűszerezzük. Ha kész a paradicsomszószunk, akkor a kisült gombócokat beletesszük, majd még forralunk rajta egyet a gombócokkal is.
Tésztával tálaljuk, megszórhatjuk még friss aprított petrezselyemmel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése