2014. július 24., csütörtök

Sült tejbegríz

Valami édességre vágytunk a hétvégén és eszembe jutott, hogy nem olyan régen egy orosz oldalon láttam egy nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető süteménynek a receptjét.
Nekem nagyon bejött, mert imádom a nagyon édes süteményeket, valamint a karamellizált cukor ízét.

Hozzávalók:
1 cs kefir
1/2 cs búzadara
1/2 cs rétesliszt
1 cs kristálycukor (csak kristályos formában felel meg)
csipetnyi szódabikarbóna

A hozzávalókat összekeverjük egy tálba, majd 20-30 percre félretesszük pihenni, dagadni. Egy kivajazott püspökkenyérformába öntjük, és a sütőbe helyezzük. 180 fokon sütjük, mindaddig, míg a teteje meg nem barnul. Eközben a tepsivel érintkező része a kristálycukortól karamellizálódik. Tálcára borítjuk és még melegen szeleteljük.

 Párom üzenetét tolmácsolom: Ez veszett édes!!!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése