Nyáron nálunk a cukkini, patisszon és a tök minden mennyiségben jöhet kivéve a tökfőzelék. Sajnos a Párocskámat nemigazán tudom rávenni a főzelékfogyasztásra :-(
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIijuIe5DJ-jt-BPVq-Ynw4JHTW1RSPsT-zKVRmbnd_YDHDHm3iAhuxfe4UmtsVHSAZyOkEYghZiixun-1BlySZaQB_32WVgJg18FZqOS7HF0WDaCfZZ8EZj_mv-y_P14S_Cb6Ph1pmqc-/s1600/20140724_142105.jpg)
Hozzávalók:
3 db közepes méretű cukkini
500 g darált pulykahús
1 db kisebb hagyma
1 gerezd fokhagyma
3 tojás
1 ek tejföl
liszt
zsemlemorzsa
só, bors
olaj
A cukkinikat
megmossuk és kb. 2-3 cm vastag karikákra szeleteljük. A középső magos részét
almamagozóval eltávolítjuk. A darált húst, 1 db felütött tojással, apróra
vágott hagymával, reszelt fokhagymával és sóval, borssal összekeverjük. Annyi
zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy kezelhető masszát kapjunk. A lyukas cukkinikat
a húsos masszával, egy kiskanál segítségével (én a kezemet használtam)
megtöltjük. 2 db tojást 1 ek tejföllel és pici sóval alaposan elkeverünk. A
megtöltött húsos cukkinikat először lisztbe, majd a tojásos masszába mártjuk és
innen pedig a forró olajba kerül. Mindkét oldalát megsütjük, majd papírtörlőre
helyezzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése