2014. július 27., vasárnap

Töltött cukkini bundában

Nyáron nálunk a cukkini, patisszon és a tök minden mennyiségben jöhet kivéve a tökfőzelék. Sajnos a Párocskámat nemigazán tudom rávenni a főzelékfogyasztásra :-(

 
Hozzávalók:
3 db közepes méretű cukkini
500 g darált pulykahús
1 db kisebb hagyma
1 gerezd fokhagyma
3 tojás
1 ek tejföl
liszt
zsemlemorzsa
só, bors
olaj




A cukkinikat megmossuk és kb. 2-3 cm vastag karikákra szeleteljük. A középső magos részét almamagozóval eltávolítjuk. A darált húst, 1 db felütött tojással, apróra vágott hagymával, reszelt fokhagymával és sóval, borssal összekeverjük. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy kezelhető masszát kapjunk. A lyukas cukkinikat a húsos masszával, egy kiskanál segítségével (én a kezemet használtam) megtöltjük. 2 db tojást 1 ek tejföllel és pici sóval alaposan elkeverünk. A megtöltött húsos cukkinikat először lisztbe, majd a tojásos masszába mártjuk és innen pedig a forró olajba kerül. Mindkét oldalát megsütjük, majd papírtörlőre helyezzük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése