A családunkban a palacsinta recept nem egységes, ahány nőszemély van, annyiféleképpen készítjük a palacsintát.
Anyukám nem kelt palacsintát csinál, az Ő általa készített vékony szinte napozni lehet alatta a tészta nem édes. Soha semmit nem mér ki, érzéssel keveri össze a hozzávalókat. Gyerekkoromba Édesapámmal sokszor nevettük ki, amikor úgy állapította meg, hogy jó-e a palacsinta, hogy a csobogását hallgatta, miközben mi fetrengtünk a nevetéstől. A nagyim általában kelt palacsintát csinált, mindig igazi élesztőből és a tésztája édes a hozzáadott cukortól...
Mint mindig ebben az esetben is az egyszerűség dominál, a tuti palacsinta recept kelt de nem édes a tésztája, és egyszerű elkészíteni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrM-JTfULtJcUgmVYmEU5vgIzU_PgoDvjmPArAk6spPBEPVhM8Hs_hySKUneFC8zeSg3Yets5jhlyuTEFrloP8AyUCHjs8JIwmVxjYhzsOALuij1wBPOMhjQzb6q3fXJ3g2C2fKTn18owL/s1600/20140630_182838.jpg)
200-250g liszt (a liszt minőségétől függ)
2 tojás
3 dl tej
2 dl ásványvíz (én szénsavmentest használok)
csipet só
1 dl olaj
1 csomag instant élesztő
Egy nagy tálba tesszük az összes összetevőt és habverővel csomómentesre keverjük. Az élesztőt nem futtatom meg, és az olajat is a tésztába keverem. Ez a művelet kb. 2 percet vesz igénybe. Majd hagyjom kicsit pihenni, pl megnézzem közben a híradót. Majd a serpenyőt kicsit olajjal kikenem és megsütöm az első darab palacsintát. Sülés közben a tésztában az élesztő hatására lyukak jelennek meg és a palacsintánk elkezd dagadni. Ebből az adagból kb. 9 db lesz. De ez a 9 db felér vagy 20 vékonypalacsintával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése