2013. október 31., csütörtök

Vöröslencse ragu

Több mint félévig, vegetáriánusként sokszor megkaptam azt a kérdést, hogy hogyan jut a szervezetem elég fehérjéhez. A fehérjét legegyszerűbben hüvelyesekből készült ételekkel lehet pótolni, és ezért szinte vadászok az ilyen receptekre. Ez az étel nem csak azért jó, mert tökéletes fehérjeforrás, hanem, mert nagyon finom.

Hozzávalók:
2 ek olíva olaj
1 fej hagyma, kockázva
2 gerezd fokhagyma
3-4 ek sűrített paradicsom
1 cs vöröslencse
2 sárgarépa kockázva
1 nagy krumpli kockázva
4 cs zöldségleves
1 tk őrölt kömény
1 tk pirospaprika
só ízlés szerint

Egy lábosban olajat hevítünk ebbe tesszük az aprított hagymát és fokhagymát. Üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és karamellizáljuk kicsit, majd a sárgarépa és krumpli kockával, vöröslencsével pirítjuk tovább kevergetve. A levest hozzáadjuk, fűszerezzük ízlés szerint. 30-40 percig kislángon főzzük, amíg a hozzávalók meg nem puhulnak.
Melegen  tálaljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése