2013. október 1., kedd

Snickers keksz

A Snickers csoki az egyik kedvencem, így úgy gondoltam, hogy az a keksz ami Snickerst tartalmazz, csak jó lehet. Nem csalódtam.
Kb. 30 db lesz belőle.

Hozzávalók:
2 3/4 cs liszt
1 ek kukoricakeményítő
1 tk szódabikarbóna
1/4 tk só
1 cs sózott vaj vagy margarin
1 1/4 cs barnacukor
1/4 cs kristálycukor
2 tojás
1 1/2 tk vaniliakivonat vagy 1 vaniliáscukor
2 db Snickers kicsi kockára vágva
1/2 cs jó minőségű étcsokoládé feldarabolva kisebb darabokra
1/2 cs sótlan tisztított földimogyoró





A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tálba összekeverjük a lisztet a keményítővel, szódabikarbónával és a sóval.
Robotgéppel a szobahőmérsékletű vajat összedolgozzuk a barnacukorral és a kristálycukorral. Amikor még nem krémes, de már kis "pelyhecskék" jelennek meg, hozzáadjuk a vaniliakivonatot vagy a vaniliáscukrot és egyenként a tojásokat is beledolgozzuk.
Amikor egyneművé válik, de a cukor még nem olvadt fel benne teljesen, akkor a lisztes keverékbe keverjük. Próbáltam fakanállal összedolgozni, de kisidő múlva feladtam és inkább a praclimat használtam az összedolgozáshoz. A tésztához hozzáadom a csoki és mogyoró keveréket és ezzel is egyenletesen eldolgozom.
Kisgömböket formázunk és az előkészített tepsibe tesszük távolságot hagyva közöttük, mivel majdnem kétszeresére dagadnak és terülnek is sülés közben. Kb. 15 percig sütjük. Mikor kiszedjük, még kicsit nyersnek tűnik, de a hűlés közben a tészta megdermed.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése