2013. október 10., csütörtök

Spenótos cukkinis leves

Ennek a levesnek a színe már a hihetetlen kategóriát súrolja. Párocskám első reakciója az volt, amikor meglátta a levest, hogy ennek túl egészséges színe van. Mi tagadás elég bizarr volt a színe, de az íze kellemes volt. Figyelem a tálaláskor a citromlé elhagyhatatlan, anélkül "vad" lesz az íze!!!
 
Hozzávalók:
3 ek olívaolaj
2 nagy gerezd fokhagyma préselve
2 közepes hagyma felaprítva
nagy csipet só
2 1/2 cs kockára vágott pucolt burgonya
2 1/2 cs zsenge kockára vágott cukkini
4 cs zöldségleves (én leveskockából csináltam)
4 cs mosott és tisztított bébispenót
1 cs koriander (bár friss kellene az eredeti recept szerint, de a rendelkezésemre csak szárított állt)
citromlé a tálaláshoz

Egy közepes lábosba olajat hevítünk, ebbe tesszük a felaprított hagymát és a préselt vagy reszelt fokhagymát. Párpercig pároljuk, majd sózzuk. Hozzáadjuk az előkészített kockára vágott burgonyát és cukkinit kicsit átforgatjuk az olajba, majd felöntjük a zöldséglevessel. 10-15 percig főzzük. A megmosott konyhakész bébi spenótot a leveshez adjuk és újabb 10-15 percig főzzük.
Eközben a koriandert előkészítjük, aprítjuk, majd a levesbe tesszük. 1-2 perc múlva a tűzről levéve pürésítjük és visszatesszük még 1-2 percre.
A tálalása a következő: kiscsészékbe tesszük és pici citromlevet adunk hozzá, esetleg kicsi olívaolajjal is meglocsolhatjuk.
A pürésítés nem szükséges, én azért pürésítettem, mert így a párom nem látja, hogy spenót is van benne.
Ennek ellenére sajnos még a kóstolásig sem jutott a színe miatt, sebaj, több jutott nekem belőle.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése