2013. október 14., hétfő

Gyors chilis csirke paprikacsíkokkal

Minap nagyon későn értem haza és mivel másnapra valami magunkkal vihető ebédet kellett produkálnom röpke félóra alatt, illetve két vadonatúj "szerzeményemet" is ki szerettem volna próbálni született meg ez a gyorsan elkészíthető ebéd. A köret a régóta vágyott kuszkusz lett, az egyik aznapi beszerzésem.
 
Hozzávalók:
600g csirkemell filé kockázva (de bármilyen csirke, pulykafilé megfelel erre a célra)
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb darab friss gyömbér
3 db újhagyma tisztítva és karikázva
1/2 piros kaliforniai paprika
1/2 zöld kaliforniai paprika
édes-chili szósz ízlés szerint
Serpenyőben olajt hevítünk. A felkockázott húst mosás és a víz felitatása után a serpenyőbe dobjuk. Amikor a hús már puha és a kiengedett víz is elpárolgott a húshoz adjuk a reszelt fokhagymát és a reszelt gyömbért. Párperc múlva, figyelve, hogy a gyömbér és a fokhagyma se égjen meg, hozzáadjuk a húshoz a felkarikázott újhagymát, és a kockára vágott paprikát.
Alaposan átforgatjuk, pároljuk a zöldségeket majd édes-chilis szósszal nyakon öntjük.
Kicsit összefőzzük, majd tálaljuk kuszkusszal.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése