2013. október 4., péntek

Toszkán bableves

Egy angol levesgyűjteményben találtam ezt a receptet. Először furcsának találtam, hogy ennyire össze nem illő zöldségeket főznek össze. Félve kóstoltam meg, de minden várakozást felülmúlt. Fantasztikus lett. A Házúra miután befalta, csak annyi megjegyzést tett hozzá, hogy finom, de ez Neki már túl egészséges...

Hozzávalók:

4 ek olívaolaj
1 hagyma felaprítva
2 sárgarépa pucolva, karikázva
1 póréhagyma fehérrésze karikázva
2 gerezd fokhagyma
400 g paradicsom kockára vágva (én rajta hagytam a héját)
1 ek paradicsompüré
900 ml csirkealaplé
só, őrölt feketebors
400g babkonzerv (a receptben eredetileg valami speciális bab volt, de így is tökéletes lett)
150g bébispenót

A tálaláshoz:
ciabatta vagy kiscipó szeletekre vágva és megpirítva
10-15 dkg reszelt parmezán jellegű sajt vagy parmezán


Egy edényben olajat hevítünk, beletesszük a hagymát, a karikára vágott sárgarépát és a karikára vágott póréhagymát. Alacsony hőmérsékleten pároljuk10 percig, majd belenyomjuk a fokhagymát. 1 percig tovább pároljuk. A feldarabolt paradicsom és a paradicsompürét hozzáadjuk és felöntjük alaplével. Fűszerezzük ízlés szerint sóval és őrölt borssal.
A bab levét leöntjük és a bab felét villával összetörjük, és a leveshez adjuk és 30 percig alacsony fokozaton főzzük.
A 30 perc letelte után a bab megmaradt részét és a bébispenótót is beletesszük és további 30 percig főzzük.
Tálalás a következő, a levest tányérba merjük és a pirított ciabattat rátesszük és megszórjuk sajttal.

Most jöttem rá, milyen nehéz tökéletes fotót készíteni egy-egy ételről. Remélem idővel belejövök.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése