Hozzávalók:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEicT2eupc9Eow3UV3rniYzNLZjhco27VM7b-DnqVj4LwnMQkEF2xAoyshaiZ0FUFBAKmfHYMgpzNeLj9UrVpfTLUVN691CRRvGgLwfTmau4d3n-WuTOhqyjD5g_IBLGipk6zEhELhnH-Zb4/s320/20130920_205745%5B1%5D.jpg)
1 hagyma felaprítva
2 sárgarépa pucolva, karikázva
1 póréhagyma fehérrésze karikázva
2 gerezd fokhagyma
400 g paradicsom kockára vágva (én rajta hagytam a héját)
1 ek paradicsompüré
900 ml csirkealaplé
só, őrölt feketebors
400g babkonzerv (a receptben eredetileg valami speciális bab volt, de így is tökéletes lett)
150g bébispenót
A tálaláshoz:
ciabatta vagy kiscipó szeletekre vágva és megpirítva
10-15 dkg reszelt parmezán jellegű sajt vagy parmezán
Egy edényben olajat hevítünk, beletesszük a hagymát, a karikára vágott sárgarépát és a karikára vágott póréhagymát. Alacsony hőmérsékleten pároljuk10 percig, majd belenyomjuk a fokhagymát. 1 percig tovább pároljuk. A feldarabolt paradicsom és a paradicsompürét hozzáadjuk és felöntjük alaplével. Fűszerezzük ízlés szerint sóval és őrölt borssal.
A bab levét leöntjük és a bab felét villával összetörjük, és a leveshez adjuk és 30 percig alacsony fokozaton főzzük.
A 30 perc letelte után a bab megmaradt részét és a bébispenótót is beletesszük és további 30 percig főzzük.
Tálalás a következő, a levest tányérba merjük és a pirított ciabattat rátesszük és megszórjuk sajttal.
Most jöttem rá, milyen nehéz tökéletes fotót készíteni egy-egy ételről. Remélem idővel belejövök.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése