Hozzávalók:
1. réteg:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuGIISbjpGpuJF-TO81AbhAsaaWg8jpnEuAaHKNBqgQPz49TceMn5tXgnefN4Q1gNfisqXvPk-SxhPHM2S89e55_4CPJxVXANDmJjSjF-NGQD5Kd1PeEJwPXDa0sho0VV7CNCp90mdgAw6/s320/20131006_205606.jpg)
1/4 cs (50 gramm) kristálycukor
1/3 cs (30 gramm) cukrozatlan kakaópor
1 tojás, enyhén felvert
1 tk vanília kivonat vagy vaníliás cukor
2 cs (200 gramm) graham keksz morzsa, én darált háztartási kekszet használtam
1 cs (65 gramm) kókuszreszelék
1/2 cs (50 gramm) dió vagy pekándió, durvára vágva
2. réteg:
1/4 cs (kb. 60 gramm) sótlan vaj, szobahőmérsékletű
2-3 ek tej vagy tejszín
1 csomag vaníliás pudingpor
1/2 tk vanília kivonat, vagy vaníliás cukor
2 cs (230 gramm) porcukor
3. réteg:
120 gramm félédes csokoládé vagy étcsokoládé
1 ek (15 gramm) sótlan vaj
Vajazzunk ki egy kb. 23x23cm tepsit.
1. réteg elkészítése. Serpenyőben kis lángon olvasszuk meg a vajat. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a cukrot és a kakaóport, majd habverővel fokozatosan adagoljuk bele a felvert tojást.
Tegyük vissza a tűzre és alacsony hőfokon főzzük folyamatos keverés közben, amíg a keverék besűrűsödik (ez 1-2 perc). Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a vanília kivonatot, kekszmorzsát, a kókuszreszeléket, és az apróra vágott diót. Egyenletesen oszlassuk el, és nyomkodjuk le a tésztát az előkészített tepsiben, fedjük le folpackkal és tegyük be a hűtőszekrénybe, amíg meg nem keményedik, ez kb. egy óra.
2. réteg: Robotgéppel keverjük ki a vajat, amíg sima és krémes nem lesz. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és így is keverjük simára a krémet. Ha a keverék túl sűrű lenne, adhatunk hozzá egy kis tejet. Az így kapott krémet oszlassuk el a már előre elkészített alsó rétegen, majd fedjük le és tegyük be a hűtőszekrénybe kb. 30 percre, amíg megszilárdul. Legközelebb a krémet duplázom, mivel vastag lett a tészta és nagyon vékony a krém.
Csoki réteg: Aprítsuk fel a csokoládét kis darabokra. Ezután egy hőálló tálban olvasszuk fel forrásban lévő víz felett a vajjal együtt. Majd miután felolvadt, egyenletesen oszlassuk el a sütemény tetején és tegyük be a hűtőszekrénybe hűlni legalább 10 percre, vagy egészen addig, amíg a csokoládé megszilárdul.
Ha elkészült, éles késsel vágjuk fel.
Az eredeti receptet a joyofbaking.com oldalon lehet megtekinteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése