2013. október 11., péntek

Vaníliás tápióka puding

 
A mai napon sikerült beszereznem tápiókagyöngyöt egy nemrég felfedezett ázsiai boltban a Fővám téri piacnál. Bár már turmixban találkoztam vele, de kíváncsivá tett, hogy mit tudok még készíteni belőle.
Hát a következőt találtam.
   
Hozzávalók:
10 ek tápiókagyöngy
3 tojás
1 cs cukor
1 l tej
1 tk vanília aroma, vagy vaníliás cukor
1 csipet só
 
 
 
 
 
Egy lábosban a tojást, a cukrot és a csipet sót habverővel elkeverjük fehéredésig, majd belekeverjük a tápiókagyöngyöt. Felöntjük tejjel és állni hagyjuk 10-15 percig. Majd kislángon melegíteni kezdjük  folyamatos keverés mellett, miután hozzáadtuk a vaníliaaromát. Figyelem, fontos az elegy keverése, mert nagyon hamar leég!
Addig melegítjük, míg sűrűsödni nem kezd a puding és a gyöngy átlátszóvá nem válik. Ekkor levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. Alaposan elkeverjük.
Tálalhatjuk melegen, vagy hidegen, reszelt csokival, vagy gyümölccsel.


2 megjegyzés: