A mai napon sikerült beszereznem tápiókagyöngyöt
egy nemrég felfedezett ázsiai boltban a Fővám téri piacnál. Bár már
turmixban találkoztam vele, de kíváncsivá tett, hogy mit tudok még készíteni
belőle.
Hát a következőt találtam.
10 ek tápiókagyöngy
3 tojás
1 cs cukor
1 l tej
1 tk vanília aroma, vagy vaníliás cukor
1 csipet só
Egy lábosban a tojást, a cukrot és a csipet sót
habverővel elkeverjük fehéredésig, majd belekeverjük a tápiókagyöngyöt.
Felöntjük tejjel és állni hagyjuk 10-15 percig. Majd kislángon melegíteni
kezdjük folyamatos keverés mellett, miután hozzáadtuk a vaníliaaromát.
Figyelem, fontos az elegy keverése, mert nagyon hamar leég!
Addig melegítjük, míg sűrűsödni nem kezd a puding
és a gyöngy átlátszóvá nem válik. Ekkor levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni.
Alaposan elkeverjük.
Tálalhatjuk melegen, vagy hidegen, reszelt
csokival, vagy gyümölccsel.
Mi az,hogy 1 cs cukor? Az mennyit jelent mennyiségben?
VálaszTörlésAz 1 cs= 1 csésze (2,5dl-es csészével mérve).
Törlés