2013. október 16., szerda

Amerikai almás palacsinta, szuper egyszerű desszert


Ez egy tökéletes desszert, nincs benne cukor, ellenben tele van gyümölccsel. Tálalható még több gyümölccsel vagy pudinggal, lekvárral... Ahogy tetszik...

Hozzávalók:
1 cs liszt
1/2 csomag sütőpor
1 cs tej
2 kisebb tojás
1 kicsi csipet só
2 db lehetőleg különböző fajtájú, de édes alma

Egy tálba tesszük a lisztet és a sütőport. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet a tojást és a csipet sót. Alaposan habverővel kikeverjük, és amikor egyneművé válik, belereszeljük a két megpucolt almát, vigyázva, hogy a mag és a magház ne kerüljön bele. Átkeverjük.
Serpenyőben kicsi vajat melegítünk, és amikor a vaj felolvad, egy nagyobb kanállal a masszából a serpenyőbe teszünk. Pár perc múlva, amikor a kis palacsinta tetején kicsi légbuborékok jelennek meg, megfordítjuk a palacsintát és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Ehetjük magában, vagy a fennemlített módokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése