2013. október 20., vasárnap

Pisztráng a sütőben, avagy péntekesti halvacsora

Több mint félévig nem ettem semmilyen húst, vagy hústerméket. Ebben az időben, nagyon sok hal került az asztalra. Amióta ismét eszek húst, persze mértékkel, azóta visszaszorult a halfogyasztásunk. A Fővám téri piacon a pénteki nagyvásárlásunkon vettem egy kicsi pisztrángot, hát ez lett belőle...

Hozzávalók 1 fő részére:
1 db pisztráng
1 csokor petrezselyem
1 db citrom
olívaolaj


A pisztrángot megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és a vizet leitatjuk papírtörlővel. Egy jénai, vagy kerámia tál alját olívaolajjal kikenjük. A halunkat beirdaljuk jó sűrűn és kis olajjal bekenjük és sózzuk a külsejét. A belsejét bekenjük sóval, beletesszük a megmosott petrezselymet. A citrom felét felkarikázzuk és a egy részét a hal belsejébe a másik részét a tetejére tesszük. A tálat sütőbe tesszük és közepes lángon addig sütjük, amíg a halunk nem lesz kívülről ropogós. Ha a halra helyezett citrom feketedni, vagy égni kezdene, eltávolítjuk.
Mikor kész van  tálalhatjuk. A halra még melegen citromos vajat teszünk, ezzel erősíthetjük az íz hatást, vagy a citrom másik feléből préselt lével is meglocsolhatjuk ízlés szerint.
Önmagában vagy salátával is tálalhatjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése