![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUjx5tPZDYHgHbLkTu4EU4vVWwwR0s7Q0LTlGh8HzlxiSDZE8l18XYp6ueMvMNJ_mRU57gdOVvurm0N6_tV-79c9YuPFaypT6rWKn_B8nESw_aNu584rB7tKSVsYJCSqV7JLU0ZRiAU1qL/s320/20131011_203234.jpg)
Több mint félévig nem ettem semmilyen húst, vagy
hústerméket. Ebben az időben, nagyon sok hal került az asztalra. Amióta ismét
eszek húst, persze mértékkel, azóta visszaszorult a halfogyasztásunk. A Fővám
téri piacon a pénteki nagyvásárlásunkon vettem egy kicsi pisztrángot, hát ez
lett belőle...
Hozzávalók 1 fő részére:
1 db pisztráng
1 csokor petrezselyem
1 db citrom
olívaolaj
só
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgE6qN9CAJseNez7lC0lSCcAOdanmjZ7w1V2mtIcsM0ygV7K4y7PMk7YRLLjrIKxMwy3laU4FRJ6hw0mGtSF9PKz4PrjbFVsgjo4Ms9wP1U0XlGzCXzoo72PP9Wgn5t_ttV4VOWbuM4X4ut/s320/20131011_203319.jpg)
A pisztrángot megtisztítjuk, alaposan megmossuk,
és a vizet leitatjuk papírtörlővel. Egy jénai, vagy kerámia tál alját
olívaolajjal kikenjük. A halunkat beirdaljuk jó sűrűn és kis olajjal
bekenjük és sózzuk a külsejét. A belsejét bekenjük sóval, beletesszük a
megmosott petrezselymet. A citrom felét felkarikázzuk és a egy részét
a hal belsejébe a másik részét a tetejére tesszük. A tálat sütőbe tesszük
és közepes lángon addig sütjük, amíg a halunk nem lesz kívülről ropogós.
Ha a halra helyezett citrom feketedni, vagy égni kezdene,
eltávolítjuk.
Mikor kész van tálalhatjuk. A halra még
melegen citromos vajat teszünk, ezzel erősíthetjük az íz hatást, vagy a
citrom másik feléből préselt lével is meglocsolhatjuk ízlés szerint.
Önmagában vagy salátával is tálalhatjuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése