2013. november 6., szerda

Klasszikus brownies

Még az Édes napokon vettem egy igen drága étcsokoládét, amiből terveim szerint készült volna a Brownies. A hiba ott kezdődött, hogy megkóstoltuk és rájöttünk, hogy túl jó ahhoz, hogy süteményben végezze, így a hasunkban végezte. De azért a Brownies is elkészült.

Hozzávalók:
150 g étcsokoládé
100 g vaj
2 ek kakaópor (nem édesített)
200 g kristálycukor
1 tk vaníliaaroma
3 db tojás
100 g liszt
csipet só




A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit, formát előkészítjük.
Gőz fölött összeolvasztjuk az étcsokoládét és a vajat. A tűzről levéve hozzákeverjük a kakaóport és a cukrot, alaposan összekeverjük. A következő lépésben a vaníliaaromát és egyenként felütve a tojásokat adjuk hozzá. Utolsóként a lisztet és a lisztben elkevert sót adjuk hozzá. Az előkészített formába öntjük és sütőbe tesszük 25-30 percre. Akkor jó, amikor a teteje már megszilárdult, de a belseje még kicsit nyersnek tűnik. Hagyjuk kihűlni, felszeletelve tálaljuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése