2013. november 16., szombat

Lemon Curd - Nagyon angol és nagyon citromos krém



Mindig vonzott ez a citromos krém, talán a szép selymes sárga színe miatt. A múltkor az Édes napokon elidőztünk Édesanyámmal egy angol termékeket forgalmazó stand előtt. Hát mi tagadás ez első látásra szerelem volt, megláttam és vágyakoztam utána. Miután kiderült az ára, rögtön kiábrándultam belőle.
Egy jó barátunk nemsokára megy ki Angliába és kérdezte, hogy mit hozzon én rögtön rávágtam egy üveg Lemon Curd-ot, ha tud. Nem bírtam kivárni, így az interneten utána kerestem, hogy hogyan készül ez a hamisítatlan angol citromos krém. Azóta már tudom, nemcsak szép, de örülten finom is...


Hozzávalók:
2 citrom reszelt héja, és leve
2 tojás
1/2 cs cukor
csipet só
3 ek nem sózott vaj

Az elkészítése pofonegyszerű :-) Egy üvegtálba felütjük a 2 tojást, beletesszük a kimért cukrot, a citrom reszelt héját, és levét és végül egy csipet sót.  Habverővel lazán összekeverjük. Egy lábosba vizet teszünk fel főni, amelyre a masszával teli tálat helyezzük. A krémet állandó keverés mellett sűrűre főzzük a gőz fölött, amíg el nem érjük a kellő sűrűséget. Ekkor levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat. Hagyjuk kihűlni. 
Desszertekhez, palacsintába tölteléknek igencsak alkalmas.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése