Hozzávalók:
1 nagy hagyma
1 nagy burgonya
3-4 közepes sárgarépa
10 közepes hosszúságú angol zellerszár
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
4 cs zöldségleves (vagy víz)
2 cs főtt barna rizs, árpa
Aprítsuk fel
a hagymát, vágjuk kockára a burgonyát, karikázzuk fel a sárgarépát és a
zellert. Majd egy nagy lábasban, közepes lángon pirítsuk meg őket olívaolajon.
Néhány csipet sóval szórjuk meg. Pároljuk jó 10 percig, amíg a zöldségek levet engednek,
és míg üvegesedni nem kezd. Keverjük hozzá a passzírozott fokhagymát majd a
zöldséglevest és így főzzük még egészen addig, amíg a zöldségek jól átpuhulnak.
Ha elkészült vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a főtt rizst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése