2013. november 12., kedd

Zellerleves gazdagon



 Hozzávalók:
1 nagy hagyma
1 nagy burgonya
3-4 közepes sárgarépa
10 közepes hosszúságú angol zellerszár
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
4 cs zöldségleves (vagy víz)
2 cs főtt barna rizs, árpa

  
Aprítsuk fel a hagymát, vágjuk kockára a burgonyát, karikázzuk fel a sárgarépát és a zellert. Majd egy nagy lábasban, közepes lángon pirítsuk meg őket olívaolajon. Néhány csipet sóval szórjuk meg. Pároljuk jó 10 percig, amíg a zöldségek levet engednek, és míg üvegesedni nem kezd. Keverjük hozzá a passzírozott fokhagymát majd a zöldséglevest és így főzzük még egészen addig, amíg a zöldségek jól átpuhulnak. Ha elkészült vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a főtt rizst.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése