2013. november 14., csütörtök

Tepsis sajtos tészta

Imádjuk a sajtos tészta szinte minden változatát. A legtöbbször a normál sajtos-tejfölös tészta "fordul elő" nálunk. Azonban havonta legalább egyszer elkészítjük ezt a kicsit időigényesebb változatát.

Hozzávalók:
1 csomag tészta
5 dl tejszín
2-3 tojás
300 g reszelt füstölt sajt
200 g kockázott bacon
só, bors, őrölt szerecsendió

A tésztát sós vízben kifőzzük. Egy tálban habverővel összekeverjük a tejszínt, a tojást, 250 g reszelt füstölt sajtot és a pirított bacont. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és őrölt szerecsendióval. A masszát alaposan összekeverjük a főtt és lecsepegtettet tésztával. Kizsírozott jénaiba öntjük a keverékünket, reszelt sajttal megszórjuk. Sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük, a tetejét pirosra pirítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése