2015. február 27., péntek

Mini kakaós csiga

Hozzávalók:
3,5 cs liszt
1/2 cs cukor
1 sütőpor
csipet só
2 tojás
125g hideg margarin
1 cs tejföl
Töltelék:
margarin
cukor
cukrozatlan kakaó

A tészta száraz hozzávalóit egy tálba kimérjük, hozzáadjuk a margarint, elmorzsoljuk. Beleütjük a tojásokat és beletesszük a tejfölt, majd alaposan eldolgozzuk. A tésztát a hűtőben minimum 30 percig pihentetjük, majd 4 kis gombócot formázzunk. Egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük olvasztott margarinnal és megszórjuk cukor-kakaó keverékkel. A tésztát szorosan feltekerjük és kétujjnyi vastagságúra felvágjuk. Zsírpapírral kibélelt tepsibe oldalára állítva tesszük a kis kakaós csigákat. Majd közepes hőmérsékleten 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nagyon finom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése