2015. február 7., szombat

Rántott hagyma

Hozzávalók:
2 nagy fej hagyma
1,5 cs liszt
1 tk sütőpor
2 tojás
1 cs tej
zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük. A hagymákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. A karikákat a lisztes keverékbe forgatjuk, és egy tálcára helyezzük. A tejet és a tojásokat elkeverjük, hozzáadjuk a maradék lisztes keveréket, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A lisztes hagymakarikákat a tojásos keverékbe mártjuk, majd áttesszük és megforgatjuk a rusztikusra reszelt (darabosabb) zsemlemorzsába. A rántott karikákat forró olajban aranyszínűre sütjük, majd papírtörlőre téve leitatjuk és már tálalhatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése