2015. február 24., kedd

Fahéjas csiga jénaiban sütve

Hozzávalók:
A töltelék:

1/2 cs barnacukor
1/2 cs kristálycukor
1 púpozott ek fahéj
csipet só
 50 g olvasztott margarin
A tészta:
3 cs liszt
1/4 cs kristálycukor
1 sütőpor
pici szódabikarbóna
csipet só
1 cs zsírosabb tej
5 ek olvasztott vaj
Cukoröntet:
1-1,5dl tej
1/2 cs porcukor

Egy nagy tálba tesszük a cukrot, barna cukrot, fahéjat és a csipet sót. Alaposan elkeverjük, majd az olvasztott vajat is ráöntjük, majd ismét alaposan elkeverjük. A tölteléket félretesszük.
Egy másik tálba összeállítjuk a tésztát. Kimérjük a lisztet, a cukrot, sót, szódabikarbónát, valamint a sütőport. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a langyos tejet és az olvasztott margarint. Alaposan eldolgozzuk a tésztát. A meggyúrt tésztát kettévágjuk és a darabokat egyenként kinyújtjuk, megszórjuk a töltelékkel. Eligazítjuk a tölteléket és a tésztát feltekerjük. A tésztarudakat felszeleteljük 2 ujjnyi vastagságú szeletekre. A szeleteket egy vajjal kikent jénaiba tesszük szorosan egymás mellé. A jénait közepes hőmérsékletű sütőben aranybarnára sütjük. A cukoröntethez a tejet és a porcukrot elkeverjük, ne legyen túl híg, de még önthető állagú legyen.
A megsült, kihűlt süteményt cukoröntettel meglocsoljuk és már tálalhatjuk is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése