2015. február 9., hétfő

Lencseleves gazdagon


Téli napokon jól felmelegít és a sok zöldség miatt egészséges ez a lencseleves.
   
Hozzávalók:
200g lencse
3 zellerszár (angol vagy halványító zeller) karikázva
2 sárgarépa karikára vágva
1 közepes hagyma kockázva
2 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
chilipehely ízlés szerint
1 konzerv kockára vágott paradicsom
1 zöldségleves kocka
fűszerek ízlés szerint

A lencsét átválogatjuk és beáztatjuk. Egy lábosban olajat melegítünk, ebbe tesszük a kockára vágott hagymát, a reszelt fokhagymát, a karikára vágott zellerszárat. Kicsit olajon megpároljuk, meghintjük pirospaprikával, majd ha elkevertük, akkor beletesszük a sárgarépát, lencsét és a paradicsomot. Belemorzsoljuk a leveskockát, majd felöntjük vízzel, annyival, hogy jól ellepje. Ízlés szerint fűszerezzük pl. mi chilipelyhet és frissen őrölt színes borsot adtunk hozzá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése