2015. február 8., vasárnap

Lecsóban sült tarja

Ez a receptötlet egy kedves ismerősömtől Balázstól származik. Remélem nem haragszik, hogy kicsit felturbózva a nagyvilág elé tárom a lecsóban sült tarja receptjét.

Hozzávalók:
4 nagyobb szelet tarja
1 üveg házi lecsó (hagymával eltett)
2 gerezd fokhagyma
őrölt bors
olaj

Egy kisebb tepsit vagy hőálló üvegtálat kikenünk olajjal. A házi lecsó felét a tepsibe/üvegtálba eloszlatjuk, majd erre kerülnek rá az előkészített tarjaszeletek. A húst megszórjuk frissen őrölt borssal és ráreszeljük a fokhagymát.  Ha szükséges sózzuk. Végül a lecsó másik megmaradt fele kerül a húsra. Sütőben közepes lángon a hús puhulásáig sütjük. Ha szükséges alufóliával letakarhatjuk, hogy ne égjen meg a teteje. Általában mi tarhonyával tálaljuk.
Köszönjük Balázs ezt a remek és könnyen elkészíthető receptet!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése