![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3vJ8Hr5fPZAL4qNjLoCOZzRO-xMUl6E7PGKzHaSthavTHApVzYXOeh8JFMSq0UjR_prooQHPTKSjvh1oBFcjrcX495pxhtVvj7spDk3ETzKiyHzG9SvAqtyPjvRc5HW0CX8a4UtI0oIzB/s1600/20150207_200059.jpg)
4 fej vöröshagyma
1/2 ek cukor
őrölt bors
olaj
1 db zöldséges leveskocka
4-6 db bagettszelet
reszelt sajt
Egy lábosban olajat öntünk, beleteszünk 1/2 ek cukrot. Picit karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, félbevágva szeletelt hagymát. Ízlés szerint borsozzuk, majd kicsi lángon gyakran megkeverve megpároljuk. Eközben vízforralóval vizet melegítünk. A megpárolt hagymára morzsoljuk a leveskockát, majd a forró vízzel felöntjük. Ha szükséges sózzuk.
A bagettszeletek mindkét oldalát serpenyőben megpirítjuk. Ha a leves kész tűzálló csészékbe, vagy tálkákba merjük, a tetejére kerülnek a megpirított bagettek, ezt reszelt sajttal alaposan megszórjuk és sütőbe tesszük. Ha a sajt ráolvadt és kicsit megpirult tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése