2015. február 11., szerda

Hagymaleves sütőben sütve

Hozzávalók:
4 fej vöröshagyma
1/2 ek cukor
őrölt bors
olaj
1 db zöldséges leveskocka
4-6 db bagettszelet
reszelt sajt

Egy lábosban olajat öntünk, beleteszünk 1/2 ek cukrot. Picit karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, félbevágva szeletelt hagymát. Ízlés szerint borsozzuk, majd kicsi lángon gyakran megkeverve megpároljuk. Eközben vízforralóval vizet melegítünk. A megpárolt hagymára morzsoljuk a leveskockát, majd a forró vízzel felöntjük. Ha szükséges sózzuk. 
A bagettszeletek mindkét oldalát serpenyőben megpirítjuk. Ha a leves kész tűzálló csészékbe, vagy tálkákba merjük, a tetejére kerülnek a megpirított bagettek, ezt reszelt sajttal alaposan megszórjuk és sütőbe tesszük. Ha a sajt ráolvadt és kicsit megpirult tálalhatjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése