2015. április 3., péntek

Monte Cristo szendvics

Hozzávalók:
6 nagy szelet kenyér
100 g szeletelt sonka (gépsonka, selyemsonka...)
100 g reszelt sajt
4 db tojás
olaj
bors
majonéz
mustár

Veszünk 2 egymás melletti kenyérszeletet, az egyiket majonézzel kenjük meg a másikat mustárral. A sonkaszeleteket kicsi darabokra vágjuk. A mustáros szeleten egyenletesre eloszlatjuk a sonkaforgácsok egyharmadát, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ráhelyezzük a majonézes szeletet úgy hogy a megkent fele legyen a sajt felé kicsit megnyomkodjuk, majd éles késsel kettévágjuk a szendvicsünket. A maradék 4 szelettel megismételjük  a fentieket, így összesen 6 kisebb töltött kis szendvicset kapunk. Egy tálba felütjük és felverjük a tojásokat, borsozzuk, majd a szendvicseket óvatosan, hogy ne hulljanak szét tojásba forgatjuk, majd a serpenyőbe tesszük, melyben korábban olajat öntöttünk és forrósítottunk. A bundás szendvicsünk mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat felitassuk. Melegen tálaljuk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése