2015. április 28., kedd

Almatorta barnacukros mázzal

Hozzávalók:
2 nagyobb alma
1 1/2 cs liszt
1 cs barna cukor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
fahéj ízlés szerint
3 tojás
3/4 cs olaj
1 teáskanál vaníliaaroma

Máz:
1/2 cs barna cukor
50 g margarin
1 teáskanál vaníliaaroma
pici tej fél dl

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, szódabikarbónát, sót és a fahéjat. Egy másik tálba felütjük a tojásokat és kézi habverővel krémesre dolgozzuk, ha a színe és az állaga megváltozott hozzáadjuk az olajat, tovább keverjük. Az almát megpucoljuk és kisebb kockákra, darabokra vágjuk. A tojásos keverékhez hozzáadjuk a lisztes keveréket, és kidolgozzuk a tésztát fakanállal. Ne ijedjünk meg ez egy kicsit sűrű, nehezebben kezelhető, keverhető tészta lesz, de a hő hatására, puhává válik. A kidolgozott tésztába belekeverjük az almakockákat, ez már kicsit nehezebb művelet. Egy kivajazott és búzadarával meghintett tortaformába tesszük, majd közepes hőmérsékleten megsütjük. Ez a mi sütőnkbe kb. 40 perc volt. A sütőből kivesszük és hagyjuk kihűlni. 
Egy kisebb lábosba a margarint, a cukrot és az aromát összemelegítjük, olvasztjuk, ha teljesen megolvadt hozzáadjuk a tejet, majd hagyjuk egyet forrni. Párpercet hagyjuk pihenni, majd a kihűlt torta tetejére öntjük és hagyjuk, hogy megdermedjen a máz. 
Kávé mellé, vagy egy pohár hideg tejjel igazán élvezetes finomság.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése