2015. április 27., hétfő

Bolognai szósz

Hozzávalók:
500g darált sertéshús
100g baconszalonna
500g sűrített paradicsomlé (dobozos)
2 sárgarépa
2 zellerszár
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
olaj
só, bors
babérlevél
kakukkfű
csipet cukor

Egy nagyobb serpenyőbe olajat öntünk és a darált húst megpirítjuk ebben. A húst kiszedjük a serpenyőből, majd a felkockázott baconszalonnát tesszük a serpenyőbe, pirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a  kockára vágott zellerszárat, valamint a sárgarépát.  Belereszeljük a fokhagymát és megfűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel. Ha a zöldség megpirult, hozzáadjuk a paradicsompürét és egy pici vizet, majd a babérlevelet. Egy csipet cukrot adunk hozzá. Alaposan  átkeverjük, majd visszatesszük a pirított húst a serpenyőbe. Készre főzzük. Mi lassú tűzön másfél órát főztük, folyamatos kevergetés mellett.
Tésztával, reszelt sajttal tálaljuk!
 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése