![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbTBHtCA4gQZIx-e82QhsOuDS6HmlyVSTT7x3zEXCeW1m6R2LnoWkyTjZwtbJ8X0cJmZkNcf5vmdkuv60xk9eTc5HgKLsLT3mxUq_i7tzLvfN11BltNx0JXOW-GsuxIqIrBVeeEXUliMKc/s1600/bolognai.jpg)
500g darált sertéshús
100g baconszalonna
500g sűrített paradicsomlé (dobozos)
2 sárgarépa
2 zellerszár
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
olaj
só, bors
babérlevél
kakukkfű
csipet cukor
Egy nagyobb serpenyőbe olajat öntünk és a darált húst megpirítjuk ebben. A húst kiszedjük a serpenyőből, majd a felkockázott baconszalonnát tesszük a serpenyőbe, pirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a kockára vágott zellerszárat, valamint a sárgarépát. Belereszeljük a fokhagymát és megfűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel. Ha a zöldség megpirult, hozzáadjuk a paradicsompürét és egy pici vizet, majd a babérlevelet. Egy csipet cukrot adunk hozzá. Alaposan átkeverjük, majd visszatesszük a pirított húst a serpenyőbe. Készre főzzük. Mi lassú tűzön másfél órát főztük, folyamatos kevergetés mellett.
Tésztával, reszelt sajttal tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése