2015. április 13., hétfő

Tejfölös fahéjas sütemény

 Hozzávalók:

Tészta:
120 g margarin
1 cs cukor
2 tojás
2 cs liszt
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
pici só
350 g tejföl
1 csomag vanillincukor

Szórás:
1/4 cs cukor
1/4 cs barna cukor
2 tk őrölt fahéj

A margarint a cukorral, vanillincukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Alaposan elkeverjük. Egy másik tálba összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, sütőport és a sót. Apránként a vajas krémhez adjuk a lisztes keverékünket. Eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt amivel szintén elkeverjük. Egy nagyobb csészében összekeverjük a szóráshoz szükséges hozzávalókat. Egy nagyobb gyümölcskenyérformát kivajazunk, majd az alját megszórjuk búzadarával, a tészta felét beletesszük a tetejét a cukros keverék felével megszórjuk, majd a tészta másik fele jön. Elegyengetjük, majd megszórjuk a maradék cukros keverékkel. Előmelegített sütőbe tesszük és kb. 200 fokon megsütjük. Mély formát válasszunk, mert a kétszeresére fog megdagadni a süteményünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése