![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMRHverlmKguC6isLfAaZ4k8bH_tN8P_w_LB5HJKGp9MPb_nYfonpE55QlL00_02HlxWwwIQN1qYI7V_fvWJXEG3LYDcNcUjXWSsja5KVyt6zEjPQv7SYbxdhz-8NHrIt_BXF90kASXuxD/s1600/20150419_223644.jpg)
1 l tej
1,2 dl víz
250g rizs (tasakosat használtam)
150g barna cukor
50g margarin
5 tojás
csipet só
2 tasak vanillincukor
2 ek liszt
citromhéj
Egy lábasba öntjük a vizet, tejet a rizst és a vanillincukrot. Feltesszük főni, folyamatosan keverjük, hogy le ne kapja, illetve a tej se fusson ki. Amikor a rizs megpuhult és a tej nagy részét is már felszívta levesszük a tűről és letakarjuk, így még a saját gőzében tovább puhul. Hagyjuk majdnem teljesen kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverjük, tetszés szerint ízesítjük reszelt citromhéjjal. A fehérjét pici sóval kemény habbá verjük. Egy tepsit vajjal kikenünk és az alját megszórjuk búzadarával, a sütőt előmelegítjük. A majdnem hideg rizsbe először a tojássárgáját keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Alaposan elkeverjük, majd a fehérje következik. Óvatosan beleforgatjuk, majd a tepsibe öntjük és közepes hőmérsékleten megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk, fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése