1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 db hámozott kockára vágott paradicsom
2 ek paradicsompüré
100g krémsajt
100g reszelt sajt
250g kifőtt tészta
200g bébispenót
oregáno
bazsalikom
csilipehely
őrölt bors, só
olaj
Egy nagy serpenyőbe pici olajat öntünk, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és a reszelt fokhagymát. Megpároljuk, majd a serpenyőbe tesszük a kockára vágott paradicsomot, a paradicsompürét és a fűszereket. Pici vizet aláöntünk és addig főzzük, amíg egy egységes, közepesen sűrű paradicsomszószt nem kapunk. Ekkor hozzáadjuk a krémsajtot és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk azt, majd a reszelt sajttal ugyanígy járunk el. Ha a sajtok felolvadtak beletesszük a kifőtt, leszűrt tésztát és a spenótleveleket. Alaposan átforgatjuk, átmelegítjük, majd még melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése