2015. március 12., csütörtök

Fahéjas francia toast, avagy édes bundás kenyér?

Régóta szemeztem ezzel a recepttel, de nagyon sokára tudtam rávenni magamat az elkészítésére, pedig bundás kenyér rajongók vagyunk mindketten. Azt gondoltam, hogy a kenyér és az édes íz nem fér meg együtt, pedig ha jól belegondolok a kalácsot is sósan szeretem, a nutellás kenyérről meg ne is beszéljünk...

Hozzávalók:
4 tojás
200 ml tejszín
1 ek kristálycukor
ízlés szerint fahéj és vaníliaaroma
toast kenyér
vaj vagy olaj a sütéshez

A kenyérszeleteket ketté vagy háromfelé vágjuk. Egy tálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejszínt a cukrot és végül az ízesítőket. Kézi habverővel alaposan eldolgozzuk a keverékünket. Egy serpenyőben vajat vagy olajat melegítünk. Ha felmelegedett a vaj vagy olaj, akkor a kis szeleteinket a keverékbe mártjuk, majd a serpenyőbe helyezzük és arany barnára sütjük mindkét oldalát. Kiszedve papírtörlőre a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük, majd tányérra téve porcukorral meghintve tálaljuk. Már rengeteg kenyérkét elfogyasztva jöttem rá, hogy a saját házi meggylekvárunkkal isteni finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése