![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOx8IWz731gm1kBbw5L6TmURyYqYEg14QhZBB_OaBblPOeXqODH_zAEEJooXaoJ-BgvJqPOflG8nZdYUu0Hdvvy7T8KFepuqABfIyOy3PzQFXsXacutN8BUzVJ19nQbixLlXy0dbLMoa3H/s1600/20150308_184559.jpg)
450g csirkemellfilé
400g tészta
2 cs mozarella
4 gerezd fokhagyma
1 cs tej
1 cs csirkeleves
olaj
3 ek liszt
1 cs reszelt sajt
só, bors
A tésztát sós vízben kifőzzük. A csirkét csíkokra vágjuk és serpenyőben kis olajon megpirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat öntünk, a fokhagymát belereszeljük, majd 3 ek lisztet hozzáadunk, megpirítjuk. Amikor elkezd pirulni, akkor hozzáöntjük az 1 cs csirkelevest, majd az 1 cs tejet is. Sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzátesszük a reszelt sajtot és addig főzzük kis lángon, amíg a sajt meg nem olvad. Amikor a sajt megolvad és a szószunk besűrűsödött, levesszük a tűzhelyről. A szószhoz adjuk a kifőtt, leszűrt tésztát, valamint a megpirított csirkemellcsíkokat. Az egyik csomag mozarellát pici kockára felvágjuk és a tésztához adjuk. elkeverjük. Egy kiolajozott jénaiba tesszük a tésztás keverékünket. A másik mozarellát felkockázzuk és a tetejére szórjuk. Közepes hőmérsékleten megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése