2014. december 9., kedd

Tepsis chili con carne

 Az alábbi hozzávalókból igazán tetemes mennyiség lesz. Bármely összetevő mennyisége szabadon módosítható ízlésvilágunknak megfelelően.

Hozzávalók:
500g darált marhahús (lehet, hogy szentségtörés, de én pulykahúst használtam)
1 fej hagyma
1-2 fej fokhagyma
2 doboz vörös babkonzerv
1 doboz paradicsompüré
400g bármilyen tészta
150g reszelt sajt
olaj
chilipehely, só, fekete bors,
őrölt chili

A tésztát a csomagoláson leírt módon megfőzzük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, ebbe tesszük a kockára vágott hagymát, fokhagymát. Kicsit dinszteljük, majd a fűszereket hozzáadva tovább pirítjuk, majd a darált hús következik. A darált húst fehéredésig sütjük, ekkor adjuk hozzá a paradicsompürét és a babot. Készre főzzük. Ha szükséges után ízesíthetjük. Amikor kész a chilink összekeverjük a leszűrt tésztával, kikent tepsibe öntjük és reszelt sajttal gazdagon megszórjuk. A tepsit sütőbe rakjuk és a sajt pirulásáig sütjük. Tálalás előtt célszerű kicsit pihentetni, hogy könnyebben tudjuk tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése