![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJhU3pDaIyodMvCEAGlrsM6Sf8bSfeh9HGzv5zQhlUfCcg5sNlRYL4d8YeHP0qigQXbw455RvDwXmESkj5jly5oWkqQc8aCt1Qx9oToX9YI36sHj9hNdsfCf9flmJmdIy48zL_HsXf6kvE/s1600/20141213_203434.jpg)
Hozzávalók:
4 érett banán
0,5 cs olvasztott margarin
3/4 cs cukor
1,5 cs liszt
2 marék dió
1 tojás
vaníliaaroma
sütőpor
csipet só
A banánt egy tálkába villával összenyomkodjuk. A
lisztet, sót és a sütőport elkeverjük egy tálba. Egy másik mély tálba a tojást
a cukorral és a vaníliaaromával alaposan fehéredésig keverjük, majd az
olvasztott margarint és a banánt is beledolgozzuk. A diót kés segítségével kis
darabokra aprítjuk, és a tésztához adjuk. A legvégén fakanál segítségével
beledolgozzuk a lisztes keveréket gyors mozdulatokkal. Egy gyümölcskenyérformát
kikenünk vajjal, liszttel megszórjuk, és a tésztával megtöltjük a formát.
Előmelegített sütőbe 180-200 fokon megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése