2014. december 17., szerda

Banánkenyér

Próbálok mindent felhasználni, hasznosítani és nem kidobni. A túlérett banán egyik tökéletes és finom felhasználására adok most egy ötletet.

Hozzávalók:
4 érett banán
0,5 cs olvasztott margarin
3/4 cs cukor
1,5 cs liszt
2 marék dió
1 tojás
vaníliaaroma
sütőpor
csipet só
A banánt egy tálkába villával összenyomkodjuk. A lisztet, sót és a sütőport elkeverjük egy tálba. Egy másik mély tálba a tojást a cukorral és a vaníliaaromával alaposan fehéredésig keverjük, majd az olvasztott margarint és a banánt is beledolgozzuk. A diót kés segítségével kis darabokra aprítjuk, és a tésztához adjuk. A legvégén fakanál segítségével beledolgozzuk a lisztes keveréket gyors mozdulatokkal. Egy gyümölcskenyérformát kikenünk vajjal, liszttel megszórjuk, és a tésztával megtöltjük a formát. Előmelegített sütőbe 180-200 fokon megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése