![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRfklettS3EgBqsOC7FUONPXlAyn7p3Rk-IC_BQaeBq_FS42HnK_0JTUN1YJw95Uzyfebi3DqHFEAZaDL2OHb1pcQwj36D6OI6LDZel2U_jc4D7lQEWTG2E4-3C3I27kn4MQxk4hrljsp4/s1600/20140926_213006.jpg)
pénteki napon, be kellett látnom, hogy annyira nem ördöngös, sőt még a fantáziámat is megmozgatta és megszületett egy új recept a corn egg azaz a kukoricás tojás.
Hozzávalók:
100g liszt
100g kukoricaliszt
1 ek cukor
2 tk pirospaprika
1 tk szódabikarbóna vagy sütőpor
só
1 tojás
kicsi tej
virsli
olaj a sütéshez
A virsli és az olaj kivételével az összetevőket egy tálba tesszük, habverővel csomómentesre keverjük. Kicsit állni hagyjuk, majd egy hosszúkás edénybe töltjük a keverékünket. Hurkapálcikára, vagy ha nincs, akkor hústűre szúrjuk a virslit és az edénybe mártjuk a virslinket. Alaposan megforgatjuk, hogy mindenhol érje. Majd forró olajba tesszük és a hurkapálcika segítségével forgatva minden oldalát egyenletesen arany barnára sütjük. Salátával kitűnő vacsora lesz az egész családnak.
Ha esetleg a keverék nem akar megtapadni a virslin, akkor lisztbe mártva segíthetjük a keverék tapadását.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése