2014. december 31., szerda

Fahéjas karácsonyi keksz

 
Hozzávalók:
1 cs cukor
3/4 cs margarin
1 tojás
1/4 cs méz
2 cs liszt
sütőpor
1 tk fahéj
1 tk őrölt gyömbér
1 tk őrölt szegfűszeg


A cukrot a margarinnal alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a tojást és a mézet. Egy másik tálba kimérjük a száraz alapanyagokat a lisztet, sütőport és a fűszereket. A margarinos keverékhez hozzáadjuk a száraz alapanyagokat és egy fakanállal alaposan eldolgozzuk. A hűtőben 1 órát pihentetjük, majd kicsi golyókat formázzunk és azokat fahéjas cukorba mártjuk és sütőlemezre helyezve, előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve kicsit pihentetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése