2014. december 30., kedd

Áfonyás-narancsos keksz

 
Hozzávalók:
3/4 cs margarin
1 cs cukor
1 tojás
2 cs liszt
1/2 tasak sütőpor
1/2 cs szárított áfonya nagyobb darabokra aprítva
1 narancs leve

A hempergetéshez:
1/2 cs cukor
1 narancs reszelt héja


A sütőt 180 fokon előmelegítjük. A margarint a cukorral alaposan robotgéppel eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojást és a narancslevet. Egy másik tálba kimérjük a lisztet, a sütőport. A lisztes keverékbe keverjük a margarinos elegyet és a szárított áfonyát. Fakanállal alaposan eldolgozzuk, majd a hűtőbe pihentetjük 1 órát. Egy kisebb tálba a narancs reszelt héját és a cukrot elkeverjük. A tésztából a pihentetés után kisebb golyókat formálunk a narancsos cukorba hempergetjük és sütőlapra helyezzük, kb. 10 perc alatt megsütjük. Pihentetés után tányérra, vagy tálcára helyezzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése