Böjt idején az ilyen tápláló, egészséges és ráadásul finom leves az egész napra ellát minket energiával.
Hozzávalók:
olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
2 szál szárzeller
2 cs lencse
2 ek paradicsompüré
15 dkg bébi spenót
1 tk oregánó
1 tk bazsalikom
1 db babérlevél
só, bors
balzsamecet
Lábosban olajat hevítünk hozzáadjuk a felaprított hagymát, tisztított, karikára vágott sárgarépát, darabolt zellerszárat. A zöldségeket megpároljuk, majd belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és oregánóval, bazsalikommal, babérlevéllel fűszerezzük azt. Ekkor tesszük a lábosba a tisztított és megmosott lencsét. Felöntjük kb. 1,5-2 l vízzel és 2 ek paradicsompürét adunk hozzá. Hagyjuk fedő alatt 1 órát főni, amíg a lencse és répa meg nem puhul. Ekkor adjuk hozzá a bébi spenótot. Kis idő múlva balzsamecettel, sóval, borssal ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése