2014. február 23., vasárnap

Sütőtök krémleves chili pehellyel

Bár Anyukám elmondása szerint kicsi babakoromban imádtam a sütőtököt, az elmúlt időszakban rá sem bírtam nézni. Aztán az egyik vasárnap vásárlás közben pillantottuk meg azt a helyre kis sütőtököt, mely levesként, pürésítve végezte a konyhánkban. Azóta ismét "barátságot" kötöttem ezzel a zöldséggel.

Hozzávalók:
500-600 g sütőtök
2 db burgonya
1 fej hagyma
2dl tejszín

frissen őrölt bors
chilipehely ízlés szerint

A sütőtököt megtisztítjuk, hámozzuk és kockára vágjuk. A burgonyákat szintén meghámozzuk, kockára vágjuk. Egy lábasban feltesszük a sütőtököt, burgonyát és a megpucolt hagymát.
Amikor megpuhult botmixerrel pürésítjük. Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal és chili pehellyel. Majd tejszínnel elkeverjük. Visszatesszük a tűzre hagyjuk átmelegedni. Tálaláskor levesgyönggyel tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése