Bár Anyukám elmondása szerint kicsi babakoromban imádtam a sütőtököt, az elmúlt időszakban rá sem bírtam nézni. Aztán az egyik vasárnap vásárlás közben pillantottuk meg azt a helyre kis sütőtököt, mely levesként, pürésítve végezte a konyhánkban. Azóta ismét "barátságot" kötöttem ezzel a zöldséggel.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTCDbdRRW89FpTsF6lDExuEdcE9A40eDfHXIrAIwYnM0og1SjxU5Jv2MfB2JEgLejeKM7gy2DOMwvSSHjmifYNWFj-VnHhlbZIrxlyhHmMndNcsomoKLnYRj3HCrYh-Q6HCC8ei-rpjBHE/s1600/20140216_151038.jpg)
Hozzávalók:
500-600 g sütőtök
2 db burgonya
1 fej hagyma
2dl tejszín
só
frissen őrölt bors
chilipehely ízlés szerint
A sütőtököt megtisztítjuk, hámozzuk és kockára vágjuk. A burgonyákat szintén meghámozzuk, kockára vágjuk. Egy lábasban feltesszük a sütőtököt, burgonyát és a megpucolt hagymát.
Amikor megpuhult botmixerrel pürésítjük. Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal és chili pehellyel. Majd tejszínnel elkeverjük. Visszatesszük a tűzre hagyjuk átmelegedni. Tálaláskor levesgyönggyel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése