2014. január 12., vasárnap

Háromszög sajt rántva, avagy sajt minden mennyiségben

Imádjuk a sajt minden formáját. A kerek a szögletes a krém a lágy a tömlős a..... Én egyetlen sajtot nem szeretek a penészes sajtot. Igazán nem is kóstoltam, valami mindig visszatart ebben. Lehet, hogy egyszer majd rászánom magam.
Mivel, hogy imádjuk a sajtokat ezért állandóan kísérletezünk, hogyan tudnánk még több sajtot becsempészni az ételeinkbe. Például rendszeresen szoktunk panírozáskor a zsemlemorzsába reszelt sajtot keverni.
Az Aldi üzletekben lehet kapni olyan háromszög sajtot, ahol egy dobozon belül háromféle íz található tejszínes, sonkás és paprikás. Egyik hétvégén rántott sajtot szerettünk volna enni, de csak ez volt otthon és baromira lusták voltunk nem tudtuk magunkat rávenni, hogy lemenjünk feltölteni a sajt készletet, így kitaláltuk, hogy próba cseresznye kipróbáljuk a rántott sajtot a háromszög sajtból. Azóta rendszeresen hallom a páromtól, hogy csinálj rántott sajtot, de a háromszögesből.

Hozzávalók:
2 doboz háromszög sajt 
liszt 
tojás
zsemlemorzsa
víz

A sajtokat "meghámozzuk", majd vizes tálkába mártjuk, majd a szokásos módon panírozzuk, azt leszámítva, hogy mivel sajtról van szó duplán kell panírozni, hogy nem folyjon ki a sajt a bundájából.
Tehát víz, liszt, felkevert tojás (kicsi sót adunk hozzá), zsemlemorzsa, majd ismét tojás és zsemlemorzsa. A lényeg, hogy a "bundája" ne sérüljön meg. Forró olajban kisütjük, magában is igen finom, de körettel tökéletes ebéd vagy vacsora. Sütéskor ügyeljünk, hogy amikor forgatjuk, ne szúrjuk meg, mert a finom sajt távozik és ehetjük az üres kisütött panírt.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése