Imádjuk a sajt minden formáját. A kerek a szögletes a krém a lágy a tömlős a..... Én egyetlen sajtot nem szeretek a penészes sajtot. Igazán nem is kóstoltam, valami mindig visszatart ebben. Lehet, hogy egyszer majd rászánom magam.
Mivel, hogy imádjuk a sajtokat ezért állandóan kísérletezünk, hogyan tudnánk még több sajtot becsempészni az ételeinkbe. Például rendszeresen szoktunk panírozáskor a zsemlemorzsába reszelt sajtot keverni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjG-IO3ypF76jl2cN4fDmsJAZQHB_JTQZb_HVPhuttDCeHKvwmdBpLevNfWpVaPnO1qQWcp2SR8THzD-NeAJ_pqjD6elOZ_34AVyGjoi3UksAkWea6WRH0MWuYjs6dnXATRcjE9IAsELmra/s1600/20140105_165953.jpg)
Hozzávalók:
2 doboz háromszög sajt
liszt
tojás
zsemlemorzsa
só
víz
A sajtokat "meghámozzuk", majd vizes tálkába mártjuk, majd a szokásos módon panírozzuk, azt leszámítva, hogy mivel sajtról van szó duplán kell panírozni, hogy nem folyjon ki a sajt a bundájából.
Tehát víz, liszt, felkevert tojás (kicsi sót adunk hozzá), zsemlemorzsa, majd ismét tojás és zsemlemorzsa. A lényeg, hogy a "bundája" ne sérüljön meg. Forró olajban kisütjük, magában is igen finom, de körettel tökéletes ebéd vagy vacsora. Sütéskor ügyeljünk, hogy amikor forgatjuk, ne szúrjuk meg, mert a finom sajt távozik és ehetjük az üres kisütött panírt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése