2014. március 22., szombat

Spenótos tészta, ahogy mi készítjük

Maradt itthon egy kis bébi spenót hát ez lett a sorsa. Az étel elkészítése roppant egyszerű volt, minden ami illik a spenóthoz és volt itthon belekerült.

Hozzávalók:
200-300 g bébi spenót
2 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
250 g kifőtt tészta maradék is lehet
só, bors
csipet szerecsendió
olaj
tálaláshoz reszelt sajt a legjobb a füstölt sajt

A bébi spenótot tisztítjuk, megmossuk majd egy serpenyőben kicsi olajat aláöntve megfonnyasztjuk. A fokhagymát belenyomjuk és sóval és borssal és egy csipet szerecsendióval ízesítjük. Tovább fonnyasztjuk, majd beleöntjük a tejszínt és kevergetés közben összefőzzük. A legvégén a kifőtt tésztát tesszük hozzá és többször átforgatjuk, hogy a spenótos keverékünk minden tésztaszemre rákerülhessen. Tálaláskor még a forró tésztát megszórjuk reszelt sajttal. A legjobb ízhatást füstölt sajttal érhetjük el.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése