2015. május 25., hétfő

Tavaszi zöldborsóleves

Hozzávalók:

100g baconszalonna
300g zöldborsó
2 nagy sárgarépa
1 nagy krumpli
olívaolaj
őrölt bors, só
chilipehely
9 dl tej
9 dl zöldségleves

Egy lábosban pici olívaolajon a kockára vágott szalonnát lepirítjuk, ha aranybarna és ropogós felöntjük a levessel és a tejjel. Hozzáadjuk az előre elkészített (pucolt, és kockára vágott) zöldségeket. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és chilipehellyel. Amikor a zöldségek megpuhultak, egy kanál segítségével kiszedünk a zöldségekből egy kis tálba, villa segítségével szétnyomkodjuk, majd a levesbe visszatesszük, ezzel sűrítjük be a levesünket. A fűszerezésnél vigyázzunk, mert a szalonna miatt, lehet, hogy nem szükséges sózni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése