Minden, ami a pizzához hasonlít ízben az nálunk nyerő. Ezért próbáltuk ki és nem csalódtunk benne.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjv35ezE-87QfVduhr0gmtbNR-utPTbAXaV0eF0r1cdZZyYD6Kxs-BUbHcBh_TSR9LSUO_oC25-qOyCtcyPUV5O4gqrglNClFQACBBUKzH6HXDiymBnqSERI0ykTY7PCeWtIl1dx9HZ6f-y/s320/20150517_165940.jpg)
3 cs liszt
1 tasak szárított élesztő
1 cs forróvíz
1 ek cukor
só
2 ek olívaolaj
100g szeletelt baconszalonna
200g reszelt sajt
bazsalikom
pici olívaolaj
Egy csésze meleg vízben feloldunk egy evőkanál cukrot, majd hozzáadjuk a szárított élesztőt és "felfuttatjuk". Ezalatt egy nagy tálba kimérjük a lisztet a sót és az olajat, ehhez adjuk majd hozzá az élesztőt. Kézzel összeállítjuk a tésztát, ha úgy ítéljük meg, hogy túl kemény még adhatunk hozzá egy kevés meleg vizet. Alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd letakarva kb. 1 órát kelesztjük. Amikor kb. duplájára dagadt, deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd kinyújtjuk vékony téglalap formára.
A kinyújtott tésztára elosztjuk a szeletelt szalonnát, majd alaposan megszórjuk reszelt sajttal. Óvatosan feltekerjük a tésztát, a két végét összenyomjuk, eldolgozzuk, majd egy kikent tepsibe, esetleg kenyérsütő formába tesszük. A tetejét lekenjük olívaolajjal és megszórjuk szárított bazsalikommal és pici sóval. Közepes hőmérsékleten megsütjük, hagyjuk kihűlni szeletelés előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése