2015. május 23., szombat

Krumplis-póréhagyma leves

Hozzávalók:
2 db póréhagyma
4 db nagyobb burgonya
50g vaj
3 cs zöldségleves
só, bors
reszelt sajt

Egy lábosban vajat olvasztunk. A felolvasztott vajra tesszük a felkarikázott póréhagymát. Megpároljuk, közben a krumplit megpucoljuk és kockára vágjuk. A póréhagymára rádobjuk, és felöntjük 3 csésze zöldséglevessel. A levest addig főzzük, amíg a krumpli már kezd szétesni, ekkor a tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, és fűszerezzük sóval, borssal. Picit visszatesszük melegíteni. Melegen tálaljuk a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és adhatunk még hozzá levesgyöngyét is.
Egyszerű, finom és laktató étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése