100g baconszalonna
2 sárgarépa
1 nagy fej hagyma
2 zellerszár
2 gerezd fokhagyma
2 doboz babkonzerv
4 cs zöldségleves
só, bors
2 ek paradicsompüré
olaj
Egy lábosban a szalonnát felkockázzuk és kevés olajon aranybarnára és ropogósra sütjük. Kiszedjük és papírtörlőre helyezzük a szalonnát. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a kockára vágott hagymát, a kockára vágott sárgarépát és zellerszárat. Kb 5 percig pároljuk, majd belereszeljük a fokhagymát, és ezzel párpercig még pároljuk, majd felöntjük a zöldséglevessel. Párperc múlva hozzáadjuk a babot és a fűszereket. Addig főzzük a levest, amíg a zöldségek megpuhulnak, ekkor a leves felét átmerjük a turmixgépbe és pürésítjük azt. A leveshez visszaöntjük, majd belekeverjük a paradicsompürét. Készre főzzük. Tálaláskor a pirított szalonnával megszórjuk a levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése