2014. november 16., vasárnap

Csokis-túrós pohárkrém

Nálunk a desszert mindig vita tárgyát képezi, mivel a Párom a minél krémesebb-habosabb süteményeket szereti. Így ha csinálok egy muffint vagy egy pitét, akkor "nyafogni" kezd, hogy már megint kenyeret kell ennie. Ezért egyik este megleptem ezzel a finom krémmel...

Hozzávalók:
250g túró
250g tejföl
10g zselatin
60g tej
2 cs vaníliás cukor
100g csoki
4 ek porcukor

A csokit kicsi tejjel gőz fölött felolvasztjuk. A zselatint a tejbe feloldjuk (a leírásának megfelelően járjunk el, én olyat használtam, ami különösebb melegítést, eljárást nem igényelt). A robotgépbe tesszük a túrót, a tejfölt, vaníliás cukrot, porcukrot. Alaposan elkeverjük a gépsegítségével. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és a feloldott zselatint és még tovább keverjük. Akkor jó, ha az elegyünk teljesen krémessé válik. Szánjuk rá az időt megéri. Ha kész poharakba szedjük, vagy őzgerincformába szedjük, lefóliázzuk és a hűtőbe tesszük kb. 3-4 órára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése